Zaterdag 29 september 2018

Beste lezers,

Vandaag is alweer prachtig, droog weer met een vleugje wind er doorheen. Van typisch herfstweer is nog geen sprake!

We hebben net de tafeltjes en stoelen op het terras gezet en gezellig samen in de zon gegeten.

En nu,… zit ik achter in de tuin in het gras. Manlief ligt in de zon te slapen.

Voor mij staan de pluimen van het  Pampasgras zachtjes te wiegen in de zon. Onze mispel hangt vol met vruchten.  Maar we laten ze nog even hangen.

Nu wandel ik op blote voeten door de tuin. Ik hoor de roep van een vogel in paniek, de sprinkhanen zingen nog steeds hun lied.

Ook de Miscanthus draagt mooie pluimen.

De rozen doen nog een poging om te bloeien : roze, rood en lila. Ik kan het toch niet laten en ruik aan een lilabloem, een heerlijk parfum vult mijn neus.

Oei, hier groeien frambozen door mijn klimrozen, die moet ik dringend verwijderen met een spa!

Op de achtergrond hoor ik de paarden snuiven, en ja, daar zijn ze weer. Ze lopen gracieus door het weiland, wat zijn het toch prachtige beesten

De zijborder is gevuld met struiken in verschillende kleuren, grootte en vormen. Sommige helemaal in herfstkleur. De elzen zijn bijna al hun bladeren kwijt en hangen al vol met vruchtjes. De lijsterbes is overladen met oranje-rode vruchten.

Eén van de paarden rolt heen en  weer op zijn rug  en staat dan hup, weer recht.

De moederkippen en-eend komen voorbij met de kuikens, ze gaan wat graantjes pikken in het hok. De andere kippen zitten onder de struiken zich te wassen of slapen. Eén haan houdt alles aandachtig in de gaten. Hij moet alarm slaan als er gevaar dreigt.

Ik loop door naar het verste stukje weiland. Hier staat het gras lang en droog met gele bloemen er middenin. Het is een oase van rust. Vlinders fladderen er ongestoord over en weer.

De sprinkhanen zingen uit volle borst, ook de andere insecten zijn in hun nopjes.

Dan kijk ik naar onze grote perenboom, er hangen nog een heleboel vruchten aan… helaas te hoog om te plukken. Gelukkig vallen ze wel eens naar beneden en dan,… maak ik er gestoofde peren met kaneel, honing en suiker van!

Een beetje verder staat een tuinstoel, die uitnodigt om hier van de tuin te genieten. Ik loop verder …

Zo beste lezers tot hier mijn blog, tot volgende keer.

En vergeet niet om tussenin te genieten van de kleine dingen.

Tot gauw

Groetjes van de tuinvrouw

Alexandra