zaterdag 2 maart 2019,

Beste lezers,

Deze week begon in mineur. Ik hoorde Kjell zeggen : “Nee, Knaagie beweegt niet meer!” En helaas ons lief Knaagertje was heen gegaan. Hij lag knus opgerold, het was net alsof hij sliep.  Zo jammer, maar zo een hamstertje wordt helaas niet oud en hij heeft hier een luxeleventje gehad! Kjell heeft hele constructies opgebouwd waarin hij naar hartelust kon lopen, graven, eten en slapen. Slaap zacht Knaagertje. Zoonlief heeft dan een kruisje ineen getimmerd en Knaagertje begraven in zijn tuintje naast Speedy.

Maar ondertussen is er nieuw leven bijgekomen. Manlief is donderdag met maar twaalf kuikentjes en drie sebrights naar huis gekomen. Het is één en al gepiep in de woonkamer, samen een beetje slapen, veel eten en drinken en een beetje rondlopen.

Best gezellig, kijk daar is er eentje hem aan het wassen en een ander eet wat kuikenmeel en een derde scharrelt wat op de bodem. En oei, daar verliest eentje zijn evenwicht en duwt de groep een beetje naar links.

Het is ondertussen zaterdag en je ziet de kuikens groeien. Ze zijn  lekker actief. Enkele zijn duidelijk groter dan de anderen, dat zullen vast haantjes zijn. Hopelijk zitten er ook wat hennen bij, maar dat zal afwachten zijn. Donderdag heb ik de kippenhokken schoongemaakt en een beetje georganiseerd. Ferdinand en Smekkertje hebben nog twee aaneensluitende hokjes. Blue en Fluffy heb ik verhuisd naar een hokje naast Ferdinand. Ze kunnen elkaar gelukkig niet zien of het was een gevecht door de draad. Blue is helemaal niet blij, hij loopt zenuwachtig heen en weer. Hij wil eruit. Maar ik hou hem liever een paar dagen  in zijn nieuwe hok zodat hij het kan gewoon worden. In Blue zijn oude hok zitten de nieuwe sebrights

犀利士
683.jpg” alt=”” width=”1024″ height=”683″ />

en morgen gaan we er nog enkele bijhalen. Spannend en fijn, een beetje nieuw bloed mag er echt wel bij. Onze beestjes worden ook ouder. Ze hebben hier een mooi leven tot ze doodgaan. En dan leggen we ze op een plaats waar de roofdieren ze kunnen komen halen. Zo is de circle of life helemaal rond.

Dat is het voor vandaag, een beetje kort, maar dat moet ook kunnen.

Groetjes

De tuinvrouw