21 september 2018

Beste lezers,

Eindelijk is er een beetje regen gevallen: 2,5 liter. Niet veel, helaas, maar we zullen het ermee moeten doen.

De planten zien er weer wat frisser uit… maar de wind blaast er alweer doorheen en de wolken trekken weg.

Ik loop naar achteren,  want  de kippen moeten nog naar buiten.

En zie, … er zit nog een kuiken in de sluis en de moeders kunnen er niet bij. Gelukkig kan het niet naar buiten! En nu zie ik het, het kan langs een gat naast de deur in de sluis.

Ik doe de deur open en de kippen lopen vrolijk naar buiten. Eerst een moederhen en –eend en dan de kuikens. Oei, er is nog een tokkende moeder achtergebleven. Oke, nu heeft ze het door, alle kuikens zijn naar buiten,  ze loopt ze snel achterna. De kuikens lopen kriskras door elkaar in het gras, dan weer bij een moeder.

Ze splitsen zich op.  De ene groep gaat eten in de rozentuin, ze plukken insecten uit de tuin, moeder eend blijft bij hun.

Dan weer zitten de kuikens zich te wassen in de zon. En hup, de bleke zit nu boven op mama’s rug.

Mama heeft er genoeg van en loopt verder, de kuikens volgen. Ze sluiten zich weer aan bij de andere groep.

Ze zijn nog altijd met negen, ik hoop dat het zo zal blijven.

De andere kippen verspreiden zich in de tuin, ze drinken uit de emmer, gaan onder de Cornussen zitten of gaan op stap richting fruitbomen. Ze hebben al goed van de courgette gesmuld.

Op de achtergrond hoor ik de landbouwmachines, want ze doen de mais af. De winter komt weer een stapje dichterbij . Het is herfst, mijn lievelingsseizoen.

De tamme kastanjes liggen nu ook op de grond. De pompoenen kleuren mooi oranje, de planten sterven af. Tijd om te oogsten.

Zo dat was het weer, tot de volgende keer,

Groetjes

Alexandra