19 september 2018,

Beste lezers,

De ochtendspits ten huize van verliep vandaag nogal hectisch. Dat gebeurt wel meer en dat zal hier alleen zeker niet zijn 😉

Dus nu eens goed de rust van de tuin inademen en dan word ik weer kalm. De vogels zingen alsof het weer lente wordt. Het is lekker weer, de zon komt op en geeft al direct warmte. Een duif vliegt over de tuin, de gekleurde flessen staan op de tuintafel.

Twee duiven vliegen nu in de andere richting over de tuin. De wind neemt toe en het is droog, te droog. De planten hebben het lastig, ook zij hebben stress, droogtestress.

De Sedums steken hun kopjes omhoog.

De herfstcyclamen staan te bloeien in verschillende roze tinten, er is een tak uit de beuk gevallen.

Onder de wilde kastanje ligt het vol met  kastanjes.  We kunnen ze niet opeten, maar wel drogen en ze gebruiken als decoratie.

In de voortuin kleuren de rozen en  een andere Sedumsoort  een perk roze met hier en daar enkele rode bottels ertussen. Het lavendelhaagje dat eromheen  groeit, staat mooi kort. Dat heeft Geert een paar weken geleden geschoren.

De vuurdoorn staat vol met oranje bessen.

Onder de notenboom liggen er noten, benieuwd of er ook wat in zit! Ik ga ze straks rapen en in een doos laten drogen, altijd lekker bij het ontbijt. Krak, daar valt er weer een noot naar beneden.

Zo dat was het weer voor vandaag.

Tot de volgende keer.

Warme tuingroeten,

Alexandra