13 september 2018,

Beste lezers,

Fijn dat jullie er zijn!

Vandaag is het donderdag, voor mij markt- en poetsdag. Tussendoor verzorg ik de vogels en de kippen … en geniet ik bewust van de tuin.

Een mooi pak gele bloemen verwelkomt mij al aan de ingang van de tuin. Onze kruiden aan de achterdeur staan er eerder wat treurig bij.

Vervolgens loop ik naar achteren, naar de vogels, Engelse kippen en de Sebrights. Ze zijn blij om mij te zien: eten en drinken komen eraan! De Sebrights mogen naar buiten. Bij hen zit ook Blue, onze blauwe Engelse haan. Blue vocht met de andere hanen in het hok, dus hebben we hem eruit gehaald. Deze zomer sliep hij in een boom, maar sinds kort, nu dus, bij de Sebrights. Hij heeft nu dus een nieuwe thuis.

Dan loop ik verder naar achteren. Ondertussen passeer ik het dahliapark. Dat staat er nog prachtig bij, mooier dan tijdens de hete zomer.

Vervolgens loop ik langs de serre : de tomaten hebben het gehad, de plaag zit erin. Jammer, maar we hebben er toch lekker van kunnen eten.

Via Allée des pommettes (de sierappellaan), waar we verschillende soorten sierappels per twee hebben aangeplant, kom ik in de rozentuin. Daar lopen onze twee moederkippen en moedereend met acht of liever negen, kleine kuikentjes. Er is er weer eentje (een witje) van het andere nest bij aangesloten. Het is nog wat trager, maar het loopt toch al flink mee. Moedereend loopt een eindje achterop (ja, moedereend: we hebben één van onze eenden die intussen denkt dat de kuikens ook van haar zijn en als extra “wacht” mee loopt met de kippen …), dus als het kleintje een stukje achterblijft heeft het nog extra bescherming. Want de natuur is hard en gevaar ligt altijd op de loer. Maar goed, als er iets gebeurt, dan is het maar zo. Ondertussen kunnen onze kippen genieten van hun vrije leventje in de tuin.

En vanavond als ze zijn gaan slapen, dan doen wij de deur dicht, zodat de vos er niet aan kan!

Zo dat was het dan, tot de volgende keer.

Groetjes

Alexandra